A megtisztított oldalas széleit levágjuk úgy, hogy négyszögletes legyen, majd besózzuk, és 8-10 napig így érleljük. Ezután páclébe tesszük, amiben szintén
Töltött káposztát készítünk, amelybe Debreceni kolbászt is belefőzzünk.az elkészített ételből kiemeljük a Debrecenit. Tálaláskor hosszában félbevágjuk
A máj és a szalonna kivételével a többi hozzávalót nagy tűzálló tálba tesszük, olvasztott zsírt locsolunk rá, majd megsütjük. A májat külön sütjük.
Az olajbogyót aprítsuk fel. A fűszernövényeket mielőtt apróra vágnánk, öblítsük át és rázzuk le róla a vizet. A paradicsomot, hogy a bőrét könnyebben l
A felkockázott szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd ebben megpirítjuk a felaprózott hagymát. Hozzáadjuk az összepréselt fokhagymát, majd a feldarabolt húst is.
A felaprózott hagymát megpirítjuk, majd összekeverjük a húsokkal, a zsemlével, a tojással és a pasztával. Sózzuk, borsozzuk, kis gombócokat csinálunk belőle
A húsba egy rést vágunk, majd félretesszük. Fogunk egy tálat, beletesszük a darált húst, majd hozzákeverjük a felaprózott hagymát, a tojásokat, a zöldpetre
A húst sóval, borssal bedörzsöljük, majd a felszeletelt zöldségeket és a szalonnát rátűzzük. Így olajon átsütjük, majd felöntjük vízzel. Amikor teljese
Ugrás a lap tetejére >>