0,5 kg Liszt-->1 Kis Pohár Kefír-->amibe belekavarunk 1 fél csomag élesztőt és 1 kiskanál sót és 1darab Tojást,és 1 Kefíres pohárnyi Tejet összekavarjuk és
A tej feléhez hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot és néhány kanál lisztet, és összekeverjük őket. Megfőzzük a burgonyát, majd letörjük és magsózzuk, és h
A lisztet tálba téve meleg helyen átlangyosítjuk. A tejet összekeverjük a cukorral, élesztővel és néhány evőkanál liszttel, azaz kovászt készítünk. Ezt i
A burgonyát megtisztítjuk, megfőzzük, majd leszűrjük és rögtön letörjük, így hagyjuk kihűlni. Elmorzsoljuk az élesztőt, cukorral megszórjuk és jól össz
Fél dl tejet megmelegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd megkelesztjük. A még langyos burgonyához kevés meleg tejet adunk, összedolgozzuk, majd hozzáadjuk
Fogunk egy tálat, beleöntünk fél dl tejet, majd beletesszük a cukrot és az élesztőt, és így megfuttatjuk. Eközben a krumplit héjában megfőzzük, majd meghá
A gombát felaprózzuk, majd kevés vajon megpároljuk, hogy elfőjjön saját leve. Ekkor hozzáadjuk a burgonyát, az élesztőt, a lisztet, és sóval ízesítjük, ma
Vágjuk össze a gombát, majd petrezselyem, só, bors kíséretében zsírban pirítsuk meg. A két tojást verjük habosra, adjunk hozzá 4 dkg lisztet és a gombát. V
Ugrás a lap tetejére >>