A lisztet összegyúrjuk a vajjal, élesztővel, porcukorral és sóval, majd kis adagokban beleöntjük a langyos tejet, és simára gyúrjuk. Lefedve, langyos helyen 30
Olajon pirítsuk meg a bacont 3 percig. Csöpögtessük le, majd pirítsuk meg a kenyereket is 2 perc alatt. Kenjük meg a kenyereket majonézzel, a tetejére helyezzük
A hozzávalókat tedd dagasztógépbe és 15- 20 perc alatt dagassz belőle kemény tésztát. Takard be, és keleszd két órán át, de kicsit tovább tart az sem baj.
Verjük fel a tojást és öntsük egy laposabb tálba. A kenyérszeleteket alaposan forgassuk meg benne.
Serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és süssük közepes hőf
Tedd a kenyérsütő gépbe a hozzávalókat a felsorolás szerinti sorrendben, és normál programon indítsd el.
Két fakanál nyelére tedd azonnal a kisült kenyere
Fél dl tejet megmelegítünk, hozzáadjuk az élesztőt és a porcukrot, majd megkelesztjük. A vajat megmelegítjük, majd ha kihűlt, a liszthez adjuk a burgonyával,
A burgonyát áttörjük. Az élesztőt kevés langyos tejbe morzsoljuk, és megkelesztjük, majd a liszthez adjuk a burgonyával és a köménymaggal együtt. Sóval íz
A lisztet összekeverjük az élesztővel, 1 tk. sóval, az olívaolajjal és a tejjel. Az egészből lágy tésztát készítünk, majd félretesszük keleszteni. Ezutá
Ugrás a lap tetejére >>