A
lisztet összekeverjük az élesztővel, 1 tk.
sóval, az
olívaolajjal és a
tejjel. Az egészből lágy tésztát készítünk, majd félretesszük keleszteni. Ezután előkészítjük a hozzávalókat. Felszeleteljük a
gombát és a
paradicsomot, felkarikázzuk a vörös
hagymát. A
szalonnát darabokra, a
sajtot kockákra, míg a szalámit szeletekre vágjuk. A
paradicsompürét kikeverjük zsemlemorzsával,
sóval,
borssal,
fokhagymával és piros
paprikával. Amikor a tészta megkelt, két részre osztjuk, és kerek lappá nyújtjuk. Ekkor következik a tésztalap megtöltése elsőként az ízesített
paradicsompürével, erre jön a szeletelt
paradicsom, amit kedvünk szerint be
sózhatunk,
borsozhatunk, vagy ha úgy kívánjuk
fokhagymás
sóval is ízesíthetjük. Erre kerül a
gomba, a
sajt, a
szalonna és a szalámi, valamint a vörös
hagyma. Ügyeljünk rá, hogy az összetevők csak a tészta egyik felére kerüljenek. Meghinthetjük még piros
paprikával,
borssal vagy akár
oregánóval is. Az üresen hagyott felét ráhajtjuk a töltelékre, amit megkenünk olajjal és megszórjuk
oregánóval, majd 200 fokon, előmelegített sütőben 30 percet sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>