A káposztát legyaluljuk, a hagymát felaprózzuk, az almát kimagozzuk és felkockázzuk. A zsíron megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a káposztát, és egy id
Zöldséget felkockázzuk. Főzelékféléket külön-külön lábasba, sós vízzel megfőzzük, majd leszűrjük. Tálaláskor olvasztott vajjal meglocsoljuk.
Öblítsük el az articsókákat. Távolítsuk el az alsó leveleket, és vágjuk rövidre a szárát. Főzzük citromlével vagy ecettel ízesített vízben 25 percig.
A babot megfőzzük, és belerakjuk az ecetes, fűszeres vízbe a hagymával együtt, és érlelődni hagyjuk.
Mossuk meg a zöldborsót, a salátát, hámozzuk meg a gyöngyhagymát. Tegyük egy lábosba őket, adjuk hozzá a zöld fűszert, 4 ek. felkockázott vajat, a cukrot, a
Burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, ha kihűlt karikára vágjuk. Vajban megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, z
A felaprózott hagymát és a felkarikázott répát a vajon megpároljuk, majd felöntjük a levessel. Így kb. 20 percig főzzük, majd leszűrjük. A levéhez keverün
Burgonyát héjában félig megfőzzük, melegen meghámozzuk, és ha kihűlt, karikára vágjuk. Besamelt készítünk, ha langyosra hűlt, fűszerezzük, és elkeverjü
Ugrás a lap tetejére >>