» 300 g friss vagy mélyhűtött tenger gyümölcsei » 2 sárgarépa » 1 póréhagyma » fél szál szárzeller » 2 ek. vaj » 100 ml homáralaplé (készen kapható) » 125 ml fehérbor » 400 g fekete tészta » só » 125 g créme fraiche » 1 csokor metélőhagyma
A vajon megpároljuk a csíkokra vágott zöldségeket kb. 8 perc alatt. A tésztát bő, sós vízben a szokásos módon megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A mártást felöntjük a homáralaplével és a borral, és hozzáadjuk a megtisztított tenger gyümölcseit, majd fedő alatt 10 percig főzzük. Belekeverjük a créme fraiche-t és sózzuk. A tésztát összeforgatjuk a mártással és apróra vágott metélőhagymával díszítjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom