Az áfonyákat megmossuk, pár szemet pedig elteszünk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a mézet és 10 percig takarékon pároljuk.
A zabpelyhet megturmixoljuk és b
Almát tisztítsd meg, vágd kis darabokra. Locsold meg citromlével, nehogy megbarnuljon.
Önts rá vizet, szórd bele a cukrot, és tedd fel főni. Miután felforrt, c
Az almát pucoljuk meg, és vágjuk szeletekre. 2 dl vízben pároljuk puhára. Engedjük fel fél liter vízzel, a borral, adjuk hozzá a cukrot, a citromhéjat, egy kis
A csirkeaprólékot elkezdjük főzni.
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és cikkekre szeljük, majd rálocsoljuk a citromlevet.
Amikor a leves forr, lesze
Egy lábosba tesszük a gyümölcsöket, a cukrot, a fahéjat, majd rálocsoljuk a likőrt és a citromlevet. Az egészet alaposan összeforgatjuk, majd fél órát álln
Gyümölcsöt szártalanítjuk, esetleg fel is aprítjuk, cukorral és mézzel ízesítjük és rövid ideig állni hagyjuk. Megcukrozott gyümölcs 2/3 részét pépesí
Gyümölcsöket szártalanítjuk és meglocsoljuk citromlével, megcukrozzuk és állni hagyjuk. Túrót tejjel simára keverjük és ebbe beletesszük a gyümölcs 2/3 r
Az epret leturmixoljuk a narancslével és a chilivel, majd csipetnyi sót szórunk bele. Az egészet eloszlatjuk a tányérokban, majd a mentával díszítve kínáljuk.
Ugrás a lap tetejére >>