A szilvát magozzuk ki, és egy kevés vízben pároljuk meg. Törjük át, majd engedjük fel 6-7 dl vízzel. Ízesítsük cukorral, szegfűszeggel, sóval, és forralju
A gyümölcsöket megtisztítjuk, a nagyobbakat fel aprítjuk, és 1 liternyi forrásban lévő vízbe tesszük. 2- 3 percig főzzük, ízesítsd cukorral, fahéjjal, sze
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, 1 liter vizet öntünk rá, majd hozzáadjuk a fűszereket, a citromot és a cukrot, és megfőzzük. Ezután hozzáadjuk a liszt és 1 d
Fogunk egy lábost, beleöntjük a bort, majd beletesszük a szegfűszeget, a citromhéjat és a fahéjat, és felforraljuk. Eközben a tojássárgáját elkeverjük a cu
A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk, majd a negyedét felkockázzuk, és leöntjük a borral és a citromlével. Ezt hűtőbe tesszük, a többi barackot pedig egy láb
Egy lábosba tesszük a feldarabolt epret, a kikapart vaníliát, majd felöntjük az almalével, és egy órát pihentetjük. Ezután a vaníliarudat kivesszük, a több
A kimagozott, meghámozott, felszeletelt almát egy lábosba tesszük, majd hozzáadjuk a fűszereket és a tápikát, felöntjük 3,5 deci vízzel, és forrástól szám
A lekvárt a borral összeturmixoljuk, majd elkeverjük a tejjel és a tejszínnel, és felforraljuk. Leveszük a tűzről, és belekeverjük a citromlevet, cukrot, és f
Ugrás a lap tetejére >>