A gyümölcsöket a vízalá téve jól átöblítjük, a nagyokat félbevágjuk, majd belerakjuk a mixerbe. A tejet, a szegfűszeget, és a vaníliáscukrot is beletessz
Gyümölcsöt megmossuk, lebogyózzuk, porcukorral és citromlével állni hagyjuk. Bogyósok 3/4 részét villával összenyomjuk, vizet, bort vagy gyümölcsmustot adun
Almát meghámozzuk, lereszeljük és citromlével, porcukorral összekeverjük. Vízzel vagy mustárral és borral felöntjük és a kétszersültliszttel besűrítjük.
Egy lábosba öntjük a bort, hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget és a porcukrot, majd ha felforrt, a juharszirupot is. Ezután az egészet leszűrjük, majd belekev
A meggyet kimagozzuk, cukros, fűszeres, vörösboros vízben puhára főzzük. A tejet, tejszínt, lisztet elkeverjük és a levesbe öntve simára keverjük. Forralás
Fél liter vízhez dolgozzuk hozzá a szegfűszeget, a fahéjat és a kifacsart citrom levét. Hagyjuk állni 1-2 órát, majd szűrjük le. Ezután engedjük fel a meggy
Egy lábosba öntjük a bort és 7,5 deci vizet, majd beletesszük a citrom levét, reszelt héját, a szegfűszeget, fahéjat és cukrot. A kimagozott meggyet beletessz
Magozzuk ki a meggyet és főzzük fel 4 dl vízben, közben adjuk hozzá a szegfűszeget, a cukrot, a sót, a citrom levét és a fahéjat. Forraljuk fel a tejet és ami
Ugrás a lap tetejére >>