Egy lábosba öntjük a bort és 7,5 deci vizet, majd beletesszük a
citrom levét, reszelt héját, a
szegfűszeget,
fahéjat és cukrot. A kimagozott meggyet beletesszük, 8-10 percig alacsony fokozaton főzzük, majd a
vízzel elkevert keményítővel besűrűsítjük. A levest csak ekkor forraljuk fel, majd a
fahéjat és a
szegfűszeget kivesszük, és az egészet hűtőbe tesszük. Ezután a
tejet 2 dkg
cukorral és kevés
sóval összekeverjük, felforraljuk, majd beleszórjuk a darát és csomómentesre keverjük. Beletesszük a
tojást is, majd
sós
vízbe szaggatjuk, és kb. 5 perc alatt megfőzzük. Végül ezzel kínáljuk a levest.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>