A babot egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap egy lábosba tesszük, felöntjük másfél liter vízzel, és hozzáadjuk a megpirított hagymát és szalonnát, a fel
A babot éjszakára beáztatjuk, majd másnap ugyanebben a vízben forrástól számított 35 percig főzzük. A feldarabolt húst olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a
A paprikák tetejét levágjuk, majd belsejüket kiszedjük. A padlizsánok héját megszurkáljuk, majd így megsütjük, és meghámozzuk őket. Ezután felaprózzuk é
A felkockázott szalonnát és a fokhagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sózott, borsozott húst és egy kevés bort. Így párolni kezdjük, közben a bort folyama
Az aszalt szilvát éjszakára beáztatjuk. Másnap a feldarabolt húst olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprózott hagymát, a fűszereket, sót és annyi vizet, ami
Egy tálban pácot készítünk a borból, olajból, fűszerekből, fokhagymából, majd éjszaka ebben pácoljuk a húst. Másnap pirosra sütjük, majd lehűtjük és t
Kívül, belül bedörzsöljük sóval a bárányt, majd szalonnával és fokhagymával tűzdeljük. Betesszük a kemencébe és pirosra sütjük.
Salsa verde:
Tegyük robotgépbe a petrezselymet, a mentát, a bazsalikomot, a kaprit, a fokhagymát, szardellát, a mustárt, és a citromlevet. Dolgozzuk darabosra, m
Ugrás a lap tetejére >>