190°C-ra melegítsük elő a sütőt. Gázsütő esetén 5-ös fokozat. Kenjünk ki egy 20 cm-es tortaformát. A csomagoláson leírtak szerint készítsük el a piskót
A lisztet elkeverjük a sütőporral egy jól záródó 3L-es edényben. A sót, cukrot, tejet, dió-és étolajat, tojást hozzáadjuk, majd szorosan lezárjuk az edény
Az egész tojásokat 2 evőkanál forró vízzel összekeverjük, majd hozzáadunk 100 g cukrot és apránként a mogyoróval elkevert csokoládét. Végig elektromos kev
A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a mézzel felverjük. A narancshéjat felaprítjuk, majd a szalalkálival együtt a tojáshoz adjuk, és jól összekever
Az almát pucoljuk meg, magozzuk ki és vágjuk kockákra.
Egy tortaformát vajazzunk ki és béleljünk ki a héjától megszabadított szendvicskenyerekkel.
Az almát
Egy tálban alaposan összekeverjük a vajat, a cukrot, a tojást, a kakaót, a vizet, a szódabikarbónát, a reszelt almát és a sütőporos lisztet. Az egészet egy k
Alulra kerül a csokoládé karika, majd rá a gesztenyemassza. Az almából fahéjjal és szegfűszeggel ízesített kompótot főzünk, majd leszűrjük, és a geszteny
Az egész tojásokat felverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, a búzadarával, a kakaóporral és az őrölt mogyoróval, majd az egészet jól összeke
Ugrás a lap tetejére >>