» 6 tojás » 200 g kristálycukor » 1 vaníliás cukor » késhegynyi őrölt fahéj » 75 g búzadara » 1 evőkanál kakaópor » 125 g őrölt mogyoró » 250 g hámozott, reszelt alma » 3 evőkanál almazselé » 100 g csokoládé » 1 kanál kókuszkrém » néhány mandulaszelet
Az egész tojásokat felverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, a búzadarával, a kakaóporral és az őrölt mogyoróval, majd az egészet jól összekeverjük. A simára kevert masszát kibélelt tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180-200°C-on 30-35 percig sütjük. Miután megsült, megkenjük almazselével, majd hagyjuk kihűlni. A csokoládét és a kókuszkrémet összekeverjük és gőz fölött felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a tortát. Végül a torta oldalát megszórjuk mandulaszeletekkel.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom