A birs héját levágjuk, magját kiszedjük, húsát felszeleteljük, majd sós vízbe tesszük egy éjszakára. Utána lecsöpögtetjük, és üvegekbe tesszük. Az ece
A körte héját levágjuk, magházát kiszedjük, húsát felszeleteljük, majd ecetes vízbe tesszük. A borecetet felfőzzük a cukorral, lehabozzuk, majd hozzáadjuk
A megmosott gyümölcsöt üvegekbe tesszük. Az ecethez ugyanannyi vizet adunk, majd belekeverjük a cukrot, sót és borsot (vagy szegfűszeget és fahéjat), és felf
A barackot nem mossuk meg, csak alaposan áttöröljük, és lábosba tesszük. Az ecetet felfőzzük a cukorral és a fahéjjal, majd a barackra merjük. Teljesen el kel
A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, majd üvegbe tesszük. Az ecetet vízzel higítjuk, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket, majd felfőzzük. Kihűtjük, leszűr
A szilvákat mossuk meg, és tegyük üvegekbe. Az üvegekbe töltsünk vizet, majd öntsük le a vizet, és literenkánt adjunk hozzá 1 dl ecetet, 25 dkg cukrot, a szeg
Ananász feldaraboljuk. Citromokat forró vízzel leöblítjük, és karikára vágjuk. Dinnyéket felkockázzuk.
Fehérbort a cukorral, fahéjjal és a gyömbérrel for
A vizet felfőzzük a cukorral, majd hozzáadjuk a meggyet. Amikor forr leszűrjük. A levének elfőzzük a felét, majd hozzáadjuk a mustárt. A meggyet üvegekbe tess
Ugrás a lap tetejére >>