» 500 g kockára vágott sütőtök » 400 g rizottórizs » 150 g finomra tépkedett rukkola » 60 g frissen reszelt parmezánsajt » 1 l forró zöldségalaplé » 1 finomra vágott hagyma » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 2 evőkanál extraszűz olívaolaj » frissen őrölt fekete bors
Melegítsük elő a sütőt 230 fokra. A sütőtököt tegyük egy tepsibe és locsoljuk megy 1 evőkanál olajjal. Süssük 20 percig. A maradék olajon pároljuk puhára a hagymát, a fokhagymát, majd adjuk hozzá a rizst és folyamatos kevergetés mellett pirítsuk 2 percig. Öntsük fel fokozatosan az alaplével, de egy kevés levet tegyünk félre. Kevergetve főzzük, amíg a rizs magába szívja a levet. Adjuk hozzá a sütőtököt és a rukkolát. Öntsük hozzá a félretett levet és kevergetve főzzük kb. 15-18 percig. Szórjuk meg frissen őrölt borssal, szórjuk meg parmezánnal és tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom