Vékony szeletekre vágott gombákat a borban megfőzzük. Lisztből és vajból rántást készítünk, beletesszük a zellert, hagymát, összevágott petrezselyemzöld
Libát megsózzuk, bőrét, háját külön kisütjük. Húst lefejtjük a csontról, és feldaraboljuk. Megpároljuk zsírban a hagymát, meglocsoljuk 4 ek. ecettel, rá
Kiverjük és megsózzuk a húst. Vajban megpároljuk a felkockázott gombát, hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, ráöntjük a felvert tojást. Elkészített töltelé
Burgonyát nyersen megreszeljük, majd egy kicsit állni hagyjuk. Kinyomkodjuk, levébe belekeverjük a lisztet, tojást, sót, végül a reszelt burgonyát. Sós vízbe,
Pároljuk zsírban üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a felkockázott burgonyát, zellert, répát. Öntsük fel 2 l vízzel, és főzzük puhára. Vegyük ki a zöldség
Hámozott, felkockázott burgonyát félpuhára főzzük. Vizét félretesszük. Burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a lisztet, kanállal mélyedéseket nyomunk bele,
Csukát szeletekre vágjuk, megsózzuk, és forró olajban mindkét oldalát átsütjük. Ráöntjük a bort, rárakjuk a felszeletelt paradicsomot, gombát, szétnyomott
Forrásban lévő tejbe belefőzzük a darát. Ha félig kihűlt, hozzáadjuk a tojásokat, vajban megpirított zsemlekockát, reszelt szerecsendiót és a sót. Gombóco
Ugrás a lap tetejére >>