Az áfonyát megmossuk, és leszűrjük. A cukorból a vízzel szirupot készítünk, majd lehabozzuk, hozzáadjuk az áfonyát, és alacsony fokozaton fél órát forral
A megmosott, lereszelt almához hozzákeverjük a tartósítószert. Utána üvegekbe töltjük jó szorosan, és lezárjuk. Ha túl sok leve van, öntsük le, és pár h
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd szorosan ötliteres üvegbe tesszük. Utána kiszedjük egy zománcozott edénybe. A cukorból kevés vízzel szirupot kész
Az almát és a ringlót megtisztítjuk, majd elfelezzük, kimagozzuk, és felkockázzuk őket. Mindkét gyümölcsből 2,5 dkg-ot leturmixolunk, majd a maradék gyümöl
Az alma hibás részeit kivágjuk, majd lereszeljük, és megdaráljuk. A levét ruha segítségével leszűrjük. Ha savanyúnak ítéljük, adjunk hozzá egy kevés cuk
Az almát a többi hozzávalóval együtt egy ötliteres üvegbe tesszük. Annyi langyos vizet öntünk rá, hogy maradjon egy tenyérnyi hely benne. Ruhával lefedve mel
Az alma hibás részeit eltávolítjuk, majd a héjával és magjaival együtt megfőzzük, annyi vízben, amennyi ellepi. Utána leszűrjük, majd pár órát állni hag
Az almák hibás részeit kivágjuk, feldaraboljuk, majd a héjával és magjaival együtt megfőzzük a vízben. Utána tüll segítségével lecsöpögtetjük, és tisz
Ugrás a lap tetejére >>