Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, majd átpasszírozzuk. Néhány órát ülepítjük, majd a tetejét óvatosan lemerjük, tiszta üvegekbe öntjük, majd kiforráz
Az epret a cukorral felváltva tálba tesszük, majd két napra hűtőbe rakjuk, közben többször megrázogatjuk. Utána ruha segítségével leszűrjük, és néhány
Ha fagyott az eper kiolvasztjuk, ha friss megmossuk és kicsumázzuk. A zselatinlapokat kis darabokra vágjuk. Az eperből néhány szemet félreteszünk, a többit letur
A megmosott, megtisztított zöldségeket felaprítjuk. Egy kevés vízzel (vagy gőz felett), megpároljuk. Amikor puha, pépesítjük. Hozzáadjuk a sót, majd pár per
A fanyarkát megmossuk, a citromlével, a fahéjjal és a zselésítő cukorral nagyobb lábosban összekeverjük, a gyümölcsöt kissé megnyomkodjuk.
A gyümölcsöt
A gyümölcsöt megmossuk, és kimagozzuk. Utána ráhintjük a cukor és fahéj keverékét. Lefedve 2-3 órát állni hagyjuk. Utána óvatosan átkeverjük, és egy é
A gyümölcsöt megmossuk, ráöntjük a cukorból és kevés vízből főzött szirupot. Lefedve kihűtjük, leszűrjük, és üvegbe tesszük. A levét addig főzzük,
A babot a vegyes zöldséggel és sóval, borssal ízesített vízben megfőzzük. Utána leszűrjük és üvegekbe tesszük. A levéhez ecetet keverünk, még egyszer fe
Ugrás a lap tetejére >>