Első lépésként készítsünk elő egy tálat. Keverjük össze a
lisztet és a sütőport. Adagoljuk hozzá a
vajat, cukrot,
tojást,
sót, vaníliás cukrot, majd dagasztógép segítségével gyúrjuk sima tésztává. A tésztát alufóliába csomagolva hagyjuk állni a hűtőszekrényben kb. 1/2 órát.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy kevés
liszt segítségével sodorjuk a tésztát 2 mm vastagságúra. Formázzunk belőle 6 db szívet.
A tepsibe helyezzünk sütőpapírt és tegyük bele a szíveket, majd süssük 5-10 percig, míg aranybarna nem lesz. A simára kevert lekvárt pedig kenjük a szívekre.
A marcipánmasszát gyúrjuk össze por
cukorral és sodorjuk pergamenpapír közé jó vékonyan. Ebből is formázzunk szíveket.
A marcipánt tegyük a két szív közé. Olvasszuk fel a
csokoládét és vonjuk be vele a süteményt. Díszítésként lehet
mandulát, pisztáciát vagy diót használni.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>