A sütőport belekeverjük a lisztbe, majd a burgonyához adjuk a vajjal, tojással, mézzel, tejjel és vaníliás cukorral együtt. Kidolgozzuk, majd 3 darabra osztjuk.
A cukrot összekeverjük a sóval és a citromhéjjal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet és a burgonyát. A tojásfehérjét felverjük, majd beleforgatjuk
A tejet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a kockacukrot, és megkelesztjük. A burgonyához hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, a zsírt,
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukor felét és a sót, majd habosra keverjük, és hozzáadjuk a burgonyát. A fehérjét habbá verjük, m
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, lisztet szórunk a tetejére, majd 30 percig kelesztjük. Utána ujjnyira kinyújtjuk, derelyevágóval rudakat vágunk ki belőle,
Az élesztőt langyos tejben megkelesztjük. A burgonyát összedolgozzuk az élesztővel, liszttel, olvasztott Rama margarinnal és cukorral. Duplájára kelesztjük, ma
A burgonyát a liszthez adjuk a tojással, cukorral, Rama margarinnal, sóval és szódabikarbónával együtt. Összegyúrjuk, majd 1/4-3/4 részre osztjuk. A nagyobb da
A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet, a mézet, a burgonyapelyhet és a sütőport. 10 percig állni hagyjuk, még egyszer összekeverjük, majd annyi lisztet adunk
Ugrás a lap tetejére >>