A csipkebogyót a vízben megfőzzük, majd szőrszitán áttörjük. (A magokat ne nyomjuk szét!) Hozzáadjuk a cukrot, majd 25-30 percig forraljuk. Meleg üvegekbe mer
A csipkebogyót megmossuk, félbevágjuk, kiszedjük a magokat, majd a húsát ledaráljuk. Hozzákeverjük a cukrot, majd 24 órára hideg helyre tesszük. Utána alapos
Pucoljuk meg az almákat, magozzuk ki és szeleteljük fel. Adjuk hozzá az átöblített csipkebogyókat és engedjük fel vízzel. Főzzük fel és takarékon pároljuk
A csipkebogyót pépesítjük, a vízben felmelegítjük, majd 2 napig állni hagyjuk. Közben néha megkeverjük. Utána ruha segítségével leszűrjük. A cukrot egy k
Metélőhagymát, kaprot, a kakukkfű,rozmaring, citromfűágakat öblítsük le. Peperonit félbevágjuk és apróra vagdaljuk. Narancshéjdarabokat forró vízzel megmo
Mossuk meg az érett szilvákat, majd magozzuk ki őket és főzzük sűrűre, folyamatos kavargatás mellett. Tegyük a kész lekvárt előmelegített üvegekbe és hagy
A narancs sárga héját levágjuk, üvegbe tesszük, felengedjük hideg vízzel, majd 4-5 napig állni hagyjuk. A vizet minden nap lecseréljük. Utána tiszta vízben 1
A barackok héját lehúzzuk, magját kiszedjük, majd citromos vízbe tesszük. Utána leszűrjük, majd ujjnyi cukorral üvegekbe rétegezzük. A tetejére több cukor
Ugrás a lap tetejére >>