Az epret megtisztítjuk, és megmossuk. Rálocsoljuk a citromlevet, és 60 percig állni hagyjuk. A cukorból és vízből szirupot készítünk, lehabozzuk, majd belefor
A epret és a sárgabarackot megmossuk, a sárgabarackot kimagozzuk. Az epret a sárgabarackkal, a citromlével és a zselésítőcukorral elpépesítjük.
A gyümölcs
Az epret megmossuk, kicsumázzuk. A nagyobb szemeket félbevágjuk. Az epret összekeverjük a cukorral és a citromlével, és legalább 12 óra hosszat lefedve pihentet
Megmossuk és megszúrkáljuk a nem túl érett, de nem is éretlen fügéket. Ecetes vízbe helyezzük őket, és ebben főzzük addig, míg kellően puha nem lesz. Eut
Hibátlan, friss gyümölcsöket megmossuk, majd leforrázzuk. Utána gyorsan lehűtjük és egy előre kimosott üvegbe rakjuk őket, de nem szabad összenyomódniuk. Fo
A fügét felaprítjuk, majd kétliteres befőttes üvegbe tesszük. Hozzáadjuk az összemorzsolt élesztőt vagy a sört, és a vízből és cukorból főzött, kihűt
A fügét vágjuk apróra, tegyük egy kétliteres üvegbe, és morzsoljuk rá az élesztőt. A cukrot forraljuk fel 1 liter vízben, majd amikor kihűlt öntsük a füg
A zöldfűszereket megmossuk, leszárítjuk, majd a többi hozzávalóval együtt egy másfél literes üvegbe tesszük. Feltöltjük ecettel, lezárjuk, és meleg helyre
Ugrás a lap tetejére >>