Egy citrom héját reszeljük le, majd mind a kettő levét facsarjuk ki. Vágjuk félbe a mangókat, magozzuk ki, és kanalazzuk ki a húsát. Tegyük egy edénybe a man
A paprikát vízzel öblítsük át, csöpögtessük le, majd előmelegített sütőbe tesszük 3-4 percre. Ezután helyezzük egy zacskóba, amit zárjunk le. Így könn
Mossuk meg a hibátlan meggyeket, és szátalanítsuk őket. Tegyük őket előre kimosott üvegekbe. Készítsünk cukroszirupot, amelyben egy liter vízhez adjunk 70 dk
Hibátlan, friss gyümölcsöket megmossuk, majd leforrázzuk. Utána gyorsan lehűtjük és egy előre kimosott üvegbe rakjuk őket, de nem szabad összenyomódniuk. Fo
A gyümölcsöt megmossuk, leszárazzuk és kimagozzuk. Összekeverünk egy kiló cukrot egy evőkanál szalicillel, 1 deci rummal és egy darab fahéjjal. Hozzáadjuk a
A meggyet megmossuk, majd ráöntjük a bort, hozzáadjuk a cukrot és a szalicilt. Addig keverjük, amíg a cukor feloldódik, majd üvegekbe merjük. Ne töltsük tele
A meggyet megmossuk, kimagozzuk. Kimérünk belőle 1,4 kg-ot, és nagyobb lábosban felforraljuk. Ahogy felforrt, lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a befőzőc
Mosszuk meg és magozzuk ki a meggyet. Tegyük fel főni a meggyte és rajnujk rá egy idő után kilónként 80 dkg cukrot. amikor már elég sűrű, töltsük előmeleg
Ugrás a lap tetejére >>