Nem teljesen érett, félkemény, hibátlan barackokat válogasunk ki. Hámozzuk mg őket szép vékonyan, és áztassuk egy kis ideig timsós vízben. Egy liter vízhez
Hibátlan, friss gyümölcsöket megmossuk, majd leforrázzuk. Utána gyorsan lehűtjük és egy előre kimosott üvegbe rakjuk őket, de vigyázva, hoyg össze ne nyomó
Alaposan mossuk át többször is a barackot és magtalanítsuk. Tegyük főzőedénybe és szórjunk minden kiló gyümölcsre 60 dkg cukrot. Hagyjuk állni egy órán
A kaprot megmossuk, és leszedjük a száráról. Az ecetet felforraljuk, majd annyi kaprot teszünk bele, hogy könnyen átforgassuk. Amikor meglankad, üvegbe tesszük.
A kígyóuborkát és a káposztát megtisztítjuk, majd az uborkát kb. 4-5 cm-es darabokra vágjul fel, a káposztát pedig vékonyan felszeljük. Az uborkából kiszed
A tököket meghámozzuk, kimagozzuk és legyaluljuk. Összeforgatjuk egy pici sóval és 12 órán át pihentetjük. Ezután leszűrjük, befőttes üvegekbe töltjük a
Mozsárban zúzzuk össze a magokat, és adjuk a málnához. Tegyük az egészet egy lábosba, adjuk hozzá a cukrot, és főzzük 20 percig. Töltsük üvegekbe.
Elők
A karfiolt és a sárgarépát megtisztítjuk, a sárgarépát meghámozzuk, és vékonyan felkarikázzuk. A karfiolt kisebb virágokra szedjük szét, majd a zöldégeke
Ugrás a lap tetejére >>