A meggyet gőz felett megfőzzük, majd átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a cukrot és a mandulát, majd addig forraljuk, amíg elválik a kanáltól, és ha egy kicsit egy t
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, átpasszírozzuk, ledaráljuk, majd hozzákeverjük a vízből és cukorból készített, lehabozott szirupot. Üvegekbe öntjük, a tete
Az egrest megmossuk, és 2,5 dl vízbe feltesszük főni. 15 percig takarékon főzzük, míg a szemek fel nem repednek. Átpasszírozzuk és kihűtjük.
A menta levele
A diót megtörjük, majd leszedjük a barna héját, és kis üvegekbe tesszük. Annyi mézet öntünk rá, amennyi ellepi, lezárjuk, majd 10 percre gőzbe állítjuk.
Érett gyümölcsöket válasszunk a lekvárhoz, amit folyó víz alatt jól átöblítünk, majd lecsöpögtetjük. Ezután a gyümölcsöket dolgozzuk össze a mézzel,
A körték héját levágjuk, kicsumázzuk, és négybe vágjuk. Mézet adunk hozzá, majd ugyanannyi vizet öntünk rá. Megfőzzük a körtét, leszűrjük, majd össze
Az őszibarackot megmossuk, kimagozzuk. A gyümölcshúst a citromlével és a mézzel elpépesítjük. Hozzáadjuk a dzsemfixet, és felforraljuk.
Addig főzzük, amí
A mirabellát és a sárgabarackot megmossuk. A mirabellát 2 dl vízben feltesszük főni, és fedő alatt felforraljuk. 15 percig főzzük, míg a gyümölcs kireped. A
Ugrás a lap tetejére >>