A mustot dupla tüll segítségével leszűrjük, üvegekbe töltjük, majd szórunk rá egy kevés tartósítószert. Ne keverjük össze! Egy vászondarabbal lefedjük,
A mirabellát megmossuk. A cukrot 4 ek. vízzel addig hevítjük, míg karamellizálódni nem kezd. Ekkor felöntjük a fehérborral és a fehérborecettel, majd hozzáad
Az egrest megtisztítjuk, szárát leszedjük, majd kettévágjuk, és a felét leturmixoljuk. A maradék egressel együtt egy lábosba tesszük, majd a citromlevelet sz
Az egrest a cseresznyével együtt megmossuk, 3 dl vízzel feltesszük főni. A citrom héját vékonyan lehámozzuk, levét kifacsarjuk. A citromlevet a gyümölcsökhö
Dinnyehéjat kisebb darabokra vágjuk, és tálba tesszük. Megsózzuk, vizet öntünk rá, összekeverjük, és 24 óráig állni hagyjuk. Dinnyehéjdarabokat fazékba t
Annyi cukrot, amennyi az eper, főzzünk össze egy kevés vízzel, egy feldarabolt citrommal és némi vaníliával. Az epret mossuk meg, és forrázzuk le enyhén ecete
A gyümölcsöt a cukorral üvegekbe rétegezzük. Egy késhegynyi szalicilt teszünk a tetejére, majd 10-15 percre gőzbe állítjuk.
Megmosszuk, majd lecsurgatjuk az epreket. Berakjuk őket egy nagy edénybe, rétegezve. minden sor eperre porcukrot hintünk, hogy befedje az epreket. Mikor elfoogyott az
Ugrás a lap tetejére >>