Ha fagyott az
eper kiolvasztjuk, ha friss megmossuk és kicsumázzuk. A
zselatinlapokat kis darabokra vágjuk. Az
eperből néhány szemet félreteszünk, a többit leturmixoljuk. Az
eperpépet átszűrjük, és egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, és lassú tűzön melegítjük. A
zselatint kinyomjuk, beletesszük az
eperpépbe, és addig keverjük, míg a
zselatin felolvad. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Felverjük a
tejszínhabot, a végén hozzáadjuk a porcukrot. A forma aljára sütőpapírt teszünk. Óvatosan összekeverjük az
eperpépet a
tejszínhabbal, és a formába öntjük. Hűtőben 5-6 órát állni hagyjuk.
Késsel elválasztjuk a zselét a forma oldalától és kiborítjuk.
eperszemekkel díszítsük meg és tegyük vissza a hűtőbe. Hidegen tálaljuk,
tejszínhabbal és
eperrel díszíthetjük. Mindössze 45 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>