Tenger gyümölcsei lasagne receptHány személyre: 8-10 személyre
» 1/2 kg lasagnetészta
» 2 ek.
vaj» 1 vörös
hagyma» 20-25 dkg krém
sajt» 15 dkg túró
» 2 tk. szárított
bazsalikom» 1/2 tk.
só» 1/8 tk.
bors» 1
tojás» 6 dl hígítatlan sűrített
gombakrémleves
» 1 dl
tej» 1 gerezd
fokhagyma» 20 dkg átöblített, lecsöpögtetett fésűkagyló
» 20 dkg lepényhalfilé
» 20 dkg megtisztított, nyers garnélarák
» 1,5 dl száraz
fehérbor» 10 dkg reszelt
mozzarella» 2 ek. reszelt
parmezán
A halat megtisztítjuk, átmossuk és kockákra vágjuk. A tésztát
sós lobogó
vízben kifőzzük és leszűrjük.
Az összevágott
hagymát a
vajon üvegesre pároljuk, majd hozzádolgozzuk a túrót, a krém
sajtot és az enyhén felvert
tojást.
sóval,
borssal és
bazsalikommal fűszerezzük.
Keverjük össze a levest a
tejjel és a zúzott
fokhagymával. Adjuk hozzá a halat, a kagylót, a rákot és a bort is.
Egy kikent tűzálló tál aljába rakjunk a tésztából. Kanalazzuk rá a
sajtos massza felét, erre pedig halmozzuk a tenger gyümölcsei keveréknek a felét. A többi hozzávalót is így halmozzuk, a te
tejét pedig a
sajtokkal megszórjuk. Előmelegített sütőben háromnegyed óra alatt készre sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>