Kókuszos sütemény receptHány személyre: 12 szelethez
» 20 dkg
vaj» 4
tojás» 1 csipet
só» 1 bögre
cukor» 1 bögre reszelt kókusz
» 2 bögre
liszt» fél teáskanál sütőpor
»
vaj a formához
» Te
tejére:
» 3 evőkanál
ananászlekvár
» 1 bögre
tejszín
» 1 csomag habfixáló
» 2 evőkanál kókuszlikőr (elhagyható)
» 2 evőkanál kókuszchips vagy reszelék
Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra, a sütőformát pedig ki
vajazzuk. A tésztához 20 dkg
vajat olvasztunk. A 4
tojás sárgáját különválasztjuk a fehérjétől, és kemény habbá felverjük egy csipetnyi
sóval. A
tojássárgáját
cukorral összekeverjük, majd hozzá adjuk a kókuszreszeléket, a sütőport, a
lisztet, az olvasztott
vajat. Ezután a
tojáshabot is hozzá keverjük. A tésztát formába öntjük, majd 35-40 percig sütjük. Mielőtt kiborítanánk, hagyjuk kihűlni.
A sütemény te
tejét langyos
ananászlekvárral kenjük át. A habfixálót és a
tejszínt felverjük, majd hozzá adjuk a kókuszlikőrt. A krémmel a sütemény minden oldalát bevonjuk és rászórjuk a kókuszchipset vagy a kókuszreszeléket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>