Egy lábosba tesszük a felaprózott
mogyoróhagymát, kaprot, a babérleveleket, az egész
borsot, majd felöntjük a
vízzel és a
borssal, és az egészet felforraljuk. Eközben a homárt is készre főzzük, a főzővizet pedig addig forraljuk, amíg besűrűsödik, majd egy csészényit leszűrünk belőle. A
vajon megpirítjuk a felaprózott
hagymát, majd rátesszük a
salátát, és kb. 5 percig pároljuk így. Ekkor felöntjük a
tejszínnel és a főzőlével, majd forrás és lehűtés után egy turmixba tesszük. Leturmixoljuk, majd beletesszük a feldarabolt
sajtot,
sózzuk,
borsozzuk, a
szerecsendióval ízesítjük, és így újra felforraljuk. Végül eloszlatjuk a tányérokban, beletesszük a rákokat és a
bazsalikomleveleket, majd kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>