Az uborkákat felnegyedeljük, úgy, hogy egyik felük még összetartsa őket, majd megsózzuk őket. A méretüknek megfelelő befőttes üvegbe rakjuk az uborkákat, m
Tisztítsuk meg a gombát, öblítsük át folyó víz alatt, majd a vízben és 4 csipetnyi sóban fedő alatt takarékon 10 per alatt pároljuk meg. Szűrjük le és ha
Burgonyát meghámozzuk, sós vízben félpuhára főzzük, hagyjuk kihűlni, és vékony karikára vágjuk. Felolvasztunk 70 g vajat, rádobjuk a burgonyát, fűszerezz
A megtisztított karottát sós-majorannás vízben főzzük puhára. Szűrjük, és turmixoljuk le.Öntsünk hozzá annyi levet, hogy sűrű pürévé törhessük. Adjuk
A zöldbabot tisztítsuk meg, folyó víz alatt öblítsük át és csöpögtessük le. Ezután sós vízben 10 percig pároljuk, majd azonnal hűtsük le.
A mandulát t
Zöldborsót kis vízzel, cukorral és sóval puhára pároljuk. Hámozott mandulát a vajban megpirítjuk, vajjal együtt a borsóhoz adjuk, megszórjuk a vágott petrez
Burgonyát nem hámozzuk meg, hosszanti irányban kettévágjuk, mélyen bevagdossuk. Olajat és a mustárt elkeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fűszereket. S
A paprikákat felszeleteljük, magjukat eltávolítjuk, majd olajban hólyagosra sütjük. Ezután átlátszó hártyájukat lehúzzuk, félretesszük őket. A mustárt
Ugrás a lap tetejére >>