Elkészítési idő: kb 1 óra
Energiatartalom: 767 kcal/3222 kj adagonként
A sütőt melegítsük elő 200 fokra, légkeverés esetén 180 fok is elegendő. A kagyló
A megtisztított kagylókat nyissuk szét és rakjuk egy tepsibe.
A vajat dolgozzuk össze a zúzott fokhagymával, az összevágott hagymával és petrezselyemmel, vala
A vajjal elkevert lisztet megpirítjuk, majd felöntjük a tejjel és a levessel, és miután felforrt, beletesszük a felaprózott hagymát, a babérlevet és a szegfűs
A rákot kapros vízben megfőzzük, húsát kiszedjük. Eközben a petrezselymet és a felaprózott hagymát vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a rizst, majd ha már majdne
A kenyeret áztassuk be a tejbe, majd jól nyomkodjuk ki.
A rákokat pároljuk meg a levesben, szedjük ki a húsát, a páncélját pedig tegyük félre.
A vajon futt
Elkészítési idő: kb 50 perc
Energiatartalom: 259 kcal/1082 kj adagonként
Az újhagymát mossuk meg és karikázzuk fel. A fokhagymát pucoljuk meg és aprózzuk fe
Elkészítési idő: kb 45 perc és fél óra sütés
Energiatartalom: 704 kcal/2960 kj adagonként
Először is készítsük elő a polipot. Alaposan mossuk le folyó
A főtt, forró orzót a parajjal, a paradicsommal és a fetával összeforgatjuk. Az olívaolajat, a citromlevet és a fokhagymát összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, m
Ugrás a lap tetejére >>