A pác hozzávalóit egy zacskóban összekeverjük, a felét félretesszük. A fésűkagylókat a zacskóba tesszük, lezárjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük. Másna
Fogunk egy lábost, beletesszük a sót, borsot, babérlevelet, citromlevet, néhány szelet hagymát és a polipot, majd felöntjük vízzel, és készre főzzük. Miut
A pác hozzávalóit egy zacskóban összekeverjük, a felét félretesszük. A garnélákat a zacskóba tesszük, lezárjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük. Másnap a
A narancsolaj hozzávalóit egy lábosban, közepes lángon 10 percig melegítjük. A tűzről lehúzzuk, és 30 percig hagyjuk állni, majd leszűrjük, és félretessz
Elkészítési idő: kb 50 perc
Energiatartalom: 143 kcal/595 kj adagonként
A Jakab-kagylókat alaposan mossuk meg hideg, folyó víz alatt. Ezután kenjük meg a szez
A burgonyát félpuhára főzzük, beletesszük a kagylót és a kukoricát, és addig főzzük, míg a kagylók kinyílnak. Olvasztott vajjal kínáljuk.
Az olajat egy lábosban megforrósítjuk. A hagymát, 5 percig futtatjuk benne, majd beleszórjuk a petrezselymet és a rizst. Kevergetve főzzük, amíg a rizs megpirul.
A padlizsánt megtisztítjuk, majd nyársa húzzuk, befóliázzuk, és készre sütjük. Ezután az egészet összeturmixoljuk a fokhagymával, az olajjal, a sóval és a
Ugrás a lap tetejére >>