» az illatos narancsolajhoz: » 1 dl olaj » 1 evőkanál frissen reszelt narancshéj » 1 egész csillagánizs » 1 evőkanál fekete szemes bors » 45 dkg megtisztított és kizsigerelt nagyobb » garnélarák » 3 újhagyma, átlósan, 5 cm-es darabokra szeletelve » 20 dkg gomba, felszeletelve » 10 dkg kínai kel vagy napa káposzta, vékonyra » szeletelve
A narancsolaj hozzávalóit egy lábosban, közepes lángon 10 percig melegítjük. A tűzről lehúzzuk, és 30 percig hagyjuk állni, majd leszűrjük, és félretesszük. A rákokat megsózzuk. Az olajat egy wokban annyira felforrósítjuk, hogy szinte füstöljön. Az újhagymát, a gombát, a kelt beletesszük, és kevergetve megvárjuk, míg a zöldségek összeesnek. A rákokat beletesszük, és addig pároljuk, míg rózsaszínű és opálos nem lesz. Tálaláskor minden adagot 1 kiskanál narancsolajjal meglocsolunk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom