Sült Jakab-kagylók újhagymával receptHány személyre: 4
» 12 bontott Jakab-kagyló (ikra nélkül)
» 2 evőkanál osztrigaszósz
» 2 evőkanál halszósz
» 1 piros csili
paprika» 1 csokor új
hagyma» 1 gerezd
fokhagyma» 200 g
paradicsom» 1 evőkanál pirított szezámolaj
» 4 evőkanál napraforgóolaj
» 1 teáskanál reszelt
gyömbér» reszelt
citromhéj
Elkészítési idő: kb 50 perc
Energiatartalom: 143 kcal/595 kj adagonként
A Jakab-kagylókat alaposan mossuk meg hideg, folyó
víz alatt. Ezután kenjük meg a szezámolajjal, és szórjuk meg egy késhegyni
citromhéjjal, így hagyjuk pácolódni 10 percig.
Közben a
paradicsomot vágjuk be a te
tején, forrázzuk le, és húzzuk le a bőrét. A magokat távolítsuk el belőle, és vágjunk belőle cikkeket. Az új
hagymát mossuk meg, és szeleteljük fel 4-5 centiméteres darabokra. A csili
paprikát magozzuk ki, és aprózzuk fel. A
fokhagymát pucoljuk meg, és szintén aprózzuk fel.
A egy wokba öntsük bele az olaj felét, és pirítsuk meg benne az új
hagymát. Miután szépen megpirult adjuk hozzá a
gyömbért, a csilit, a
paradicsomot és a
fokhagymát. Ezeket keverjük össze, majd további 3-4 percen pirítsuk. Végül adjuk hozzá a hal- és osztrigaszószt, majd újra keverjük meg, és tegyük át egy másik tálba.
A wokba öntsük bele a maradék olajat és hagyjuk felforrósodni, ebben pirítsuk aranybarnára a Jakab-kagylókat. Az új
hagymás keverékkel együtt tálalhatjuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>