Rétes receptHány személyre:
» 2 csomag konyhakész réteslap
» fél dl olaj
» A gyümölcsös töltelékhez:
»
alma vagy cseresznye, meggy, barack
» zsemlemorzsa
» darált dió
»
fahéj» mazsola
» A túróshoz:
» túró
» reszelt
citromhéj
»
cukor» vaníliás
cukor» mazsola
» A te
tejére:
» por
cukor
Készítsd elő a töltelékhez valókat: túrót törd össze,
almát reszeld le, meggyet, cseresznyét magozd ki.
A réteslapokat nedves konyharuhán terítsd szét, és egy lapot locsolj meg kis olajjal, tegyél rá egy másikat, és szórd meg zsemlemorzsával.
Szórd rá a tölteléket ujjnyi vastagon, hogy a széleknél 2-2 cm szabad hely maradjon.Göngyöld fel őket, és fektesd a rudakat sütőpapírral borított tepsire.
A te
tejét is kend be olajjal, és forró sütőben 20-25 perc alatt süsd ropogósra. Végül szórd meg por
cukorral, és már tálalhatod is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>