» a sherrypáchoz: » 0,5 dl olívaolaj » 0,5 dl száraz sherry » 6 gerezd fokhagyma, zúzva » 1 kiskanál pirospaprika » fél kiskanál finom tengeri só » 90 dkg megtisztított, kizsigerelt nagy garnélarák » 8 lukullusz paradicsom, félbevágva » 20 dkg kimagozott kalamata vagy nizzai olívabogyó, » elfelezve » 10 dkg paprikával töltött, zöld olívabogyó, » lecsöpögtetve és folkockázva » 3 dkg aprított petrezselyem, a díszítéshez
A pác hozzávalóit egy zacskóban összekeverjük, a felét félretesszük. A garnélákat a zacskóba tesszük, lezárjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük. Másnap a sütőt 230 fokra melegítjük. A paradicsomot egy tepsibe tesszük, a félretett pác negyedével meglocsoljuk, és 10 perc alatt megsütjük. A garnélákat kiemeljük a pácból és a paradicsomok mellé tesszük a tepsibe. Visszatoljuk a sütőbe, 5-7 percig sütjük, amíg a garnélák rózsaszínek és opálosak lesznek. A kész garnélákat és a paradicsomot az olívabogyóval és a maradék páccal összekeverjük. Tányérokra helyezzük, és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom