Elkészítési idő: kb 1 óra
Energiatartalom: 767 kcal/3222 kj adagonként
A sütőt melegítsük elő 200 fokra, légkeverés esetén 180 fok is elegendő. A kagylókat alaposan mossuk és keféljük le folyó
víz alatt. Mely kagylók nyitottak ki kell dobni. Majd tegyünk oda vizet és forraljuk fel, tegyük bele a kagylókat, és 5-6 percen át főzzük míg a legtöbb kagyló ki nem nyílik. Azokat a kagylókat, melyek nem nyíltak ki, ki kell dobni. Ezután öntsük le a kagylókról a vizet, és hagyjuk őket kicsepegni. Ezután verjük fel a
tojásokat és keverjük bele a
sajtot és a zsemlemorzsát. Majd adjuk hozzá a felaprózott petrezselymet, és alaposan keverjük össze, míg masszához hasonló nem lesz. Ezzel a masszával kell megtölteni a kagylókat. Ha ezzel elkészültünk lassan zárjuk össze a kagylókat, és helyezzük valamennyi sütőlemezre. Így süssük őket negyed órán át.
Míg a kagylók sülnek a
fokhagymát pucolás után aprózzuk fel. Egy lábasban hevítsünk fel olajat, és kevergessük meg benne a felaprózott
fokhagymát. Ezután adjuk hozzá a passzírozott
paradicsomot, és közepes lángon 10 percen át főzzük együtt őket. Ha elkészültünk vele
sóval,
borssal és
oregánóval fűszerezzük. Ha elkészültek a kagylók, a mártással tálalhatjuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>