» 1 púpozott evőkanál finom, száraz faforgács » 12 nagy fésűkagyló, leöblítve és megszárítva » olívaolaj, a megkenéshez » finom tengeri só, ízlés szerint » paradicsomos-parajos orzó: » 45 dkg orzó, a csomagolása szerint megfőzve » 45 dkg bébiparaj vagy nagyobb levelű paraj kis » darabokra tépve » 5 dl koktél- vagy szőlőparadicsom, félbevágva » 10 dkg fetasajt, szétmorzsolva » 4 evőkanál olívaolaj » 1 evőkanál friss citromlé » 2 gerezd fokhagyma, zúzva » finom tengeri só és frissen őrölt fekete bors, » ízlés szerint
A főtt, forró orzót a parajjal, a paradicsommal és a fetával összeforgatjuk. Az olívaolajat, a citromlevet és a fokhagymát összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd az orzós zöldségekre kenjük, és jól átkeverjük.
A tűzhelyre füstölőt állítunk. A faforgácsot a füstölő aljába tesszük, az elterelő edénnyel lefedjük, és a rácsot ráállítjuk. A kagylókat a rácsra tesszük, a füstöltő alját majdnem teljesen becsukjuk, és közepes-magas lángra tesszük. Amikor az első füstöt meglátjuk, fedővel letakarjuk, és 8 percig füstöljük. A fésűkagylót a paradicsomos-parajos orzó tetején tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom