A
sonkát felaprítjuk, és összekeverjük a tyúkhússal. Egy lábosban 5-6 kanál olajat forrósítunk, a
fokhagymát megpirítjuk ,majd kivesszük. A lábost levesszük a tűzről, megvárjuk, amíg az olaj kicsit kihűl, belekeverjük a
lisztet, és fokozatosan hozzáadjuk a
tejet. A mártást kevergetve, lassú tűzön sűrűre főzzük. Belekeverjük a felaprított
sonkát, a levest,
sózzuk,
borsozzuk és
szerecsendióval ízesítjük. Még 5 percig főzzük. Tálba öntjük, és kihűtjük. A masszából
kroketteket formázunk,
tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő olajban kisütjük.
Elkészítési idő: 30 perc.
Nehézségi fok: könnyű
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>