Tészta:
Tegyük a lisztet, a sót egy munkalapra, a közepébe csináljunk fészket, tegyünk hozzá annyi vizet, hogy laza tésztát kapjunk. Gyúrjuk simára, formál
A liszthez hozzágyúrjuk a zsírt, a tojásokat, kevés sót és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható legyen. Ezután kinyújtjuk, majd egy tepsibe fektetjük. A töltel
A lisztet 10 dkg vajjal összedolgozzuk, sóval ízesítjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy rugamlas tészta legyen. A többi vajat felforrósítjuk, és megfuttatj
Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepes tűzön és süssük meg benne hagymát 3-4 perc alatt. Adjunk hozzá 1 evőkanál petrezselymet és a paradicsomot
A húst felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk. Forró olajon üvegesre pároljuk a hagymát, a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát és hozzáadjuk a hú
Pörköltnek megcsináljuk a húst, összevágjuk és a pörkölt lé felét ráöntjük. Tejföllel, fűszerekkel ízesítjük és jó sűrűre főzzük. Megtöltjük a
Felhevített olajon megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát, meghintjük egy kevés pirospaprikával, majd rátesszük a kockára vágott, megmosott borjúhúst. K
A lisztet a tojással, tejföllel és sóval összedolgozzuk, majd vékonyra kinyújtjuk. A réteslisztet kikeverjük a Rama margarinnal, és 1/5 részével megkenjük a
Ugrás a lap tetejére >>