Habverővel sűrű palacsintatésztát keverünk lisztből, tejből és tojásból, majd kevés cukorral és sóval ízesítjük. Palacsintasütőben, kevés felhevített
Egy tálban a liszthez keverjük a sót, kevés vizet, majd állni hagyjuk, Ezután hozzáadjuk a tojást, a felkarikázott hagymát, a reszelt sajtot és a fűszereket.
Kevés vizet 40 fokra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és 10 dkg lisztet, majd kelni hagyjuk. A többi liszthez fél liter vizet öntün
A burgonyát még forrón átpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet, az élesztőt, a felaprított vöröshagymát, az összetört fokhagymát, sót és tojássárgáj
A laskatésztát tepsibe tesszük, és sütőben megpirítjuk. Utána sós vízben megfőzzük. A szalonnát felkockázzuk, a hagymát felaprítjuk, és a kettőt együtt
A hagymát vágjuk apróra, és fedő alatt pároljuk puhára az olajon. A sütőt melegítsük elő 210 fokra.
Mornay-mártás:
A tejet hevítsük fel forráspontig.
A hagymát vágjuk apróra, és fedő alatt pároljuk puhára az olajon. A sütőt melegítsük elő 210 fokra.
Mornay-mártás:
A tejet hevítsük fel forráspontig.
A hozzávalókat dolgozzuk össze, majd nyújtsuk ki a tésztát 1 cm vastagságúra. Pogácsaszaggatóval szagassuk ki a tésztát, tegyük sütőpapíros tepsibe, és e
Ugrás a lap tetejére >>