Habverővel sűrű palacsintatésztát keverünk
lisztből,
tejből és
tojásból, majd kevés
cukorral és
sóval ízesítjük. Palacsintasütőben, kevés felhevített olajon vékony palacsintákat sütünk belőle.
Az első palacsintát Rama
margarinnal kikent tepsibe tesszük, meghintjük
fahéjjal és por
cukorral elkevert dióval, majd néhány pötty reszelt
citromhéjjal simára kevert lekvárt teszünk rá.
Ráfektetjük a következő palacsintát, meghintjük cukrozott mákkal, majd erre is lekvárt teszünk. Addig rétegezzük őket, amíg az össze el nem fogy.
A rakott palacsintát a
tojásfehérjéből felvert kemény cukrozott habbal borítjuk be, majd forró sütőben rápirítjuk a habot. A sütőből kivéve cikkekre vágjuk a palacsintát.
Por
cukorral meghintve tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>