A kacsamell bőrét vagdossuk be, és dörzsöljük be
sóval,
borssal. A forró kacsa
zsíron megpirítjuk, aztán a vörös
hagymával együtt tűzálló tálba tesszük. Ráöntjük a vörösbort, lefedjük, és berakjuk az előmelegített sütőbe. 30-35 percig sütjük, közben saját szaftjával öntözzük. Miután a hús megpuhult, fa fedőt levéve a bőrét ropogósra sütjük.
A lila
káposztát legyaluljuk. meg
sózzuk, és néhány percnyi pihentetés után kézzel összetörjük, kinyomkodjuk. Az olajon megpároljuk. Köménnyel, őrölt
borssal,
cukorral ízesítjük, majd összevegyítjük a ribizlivel, és egy csöppnyi bor
ecettel ízesítjük.
A megsült kacsamellet felszeleteljük, és a ribizlis lila
káposztával tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>