» Mártás: » 125 ml ketchup » 125 ml marhahúsleves » 4 ek. erős kávé » 1 ek. Worcester-szósz » 1 tk. melasz » fél tk. tiszta csilipor » fél tk. vöröshagyma-granulátum » 1/4 tk. frissen őrölt fekete bors » 1/4 tk. durva szemű tengeri só » 3 ek. növényi olaj » 1 ek. Worcester-szósz » 1 ek. vörösborecet » 1 ek. frissen őrölt fekete bors » 2 tk. durva szemű tengeri só » 4 steak lapos hátszínből, 3 cm vastagon
A mártás hozzávalóit a tűzhelyen kis lábosban összekeverjük 4 ek. vízzel, majd felforraljuk. Kisebbre vesszük a lángot, és 5-7 percig főzzük még. Közben időnként megkeverjük. Vegyük le a tűzről. Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. Keverjük össze az olajat, a Worcester-szószt, az ecetet, a borsot és a sót. Kenjük be a steak mindkét oldalát a keverékkel, és pihentessük 20-30 percig. A steakot zárt sütőben grillezzük 6 percig, egyszer fordítsuk meg, majd süssük még 2-4 percig, közben kenjük ne a mártással. A steakot a mártással együtt kínáljuk.
Elkészítési idő: 23-25 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom