Hortobágyi húsos palacsinta receptHány személyre: 2-4
» Alaptésztához: 30 dkg finom
liszt, 2 egész
tojás, 2 dl szóda
víz, annyi
tej, hogy állandó kevergetés mellett sűrű
tejszín állagú tésztát kapjunk; 1 ek
só» Töltelékhez: 300 g szárnyashús, 40 g vörös
hagyma, 0,5 dl olaj, 2 dl
tejföl, 0,5 dl hab
tejszín, 20 g
liszt,
só, fűszer
paprika, őrölt
bors
A húst felkockázzuk, a
hagymát apróra vágjuk. Forró olajon üvegesre pároljuk a
hagymát, a tűzről levéve belekeverjük a fűszer
paprikát és hozzáadjuk a húst. Felöntjük
vízzel, hogy a húst éppen ellepje,
sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult,
tejfölös
habarással sűrítjük, hozzáadjuk a
tejszínt, ízlés szerint fűszerezzük ha szükséges és átforraljuk, hogy az ízek jobban kijöjjenek. A húst kiszedjük, pépesre turmixoljuk. A saját szaftjából annyit adunk hozzá, hogy kenhető húskrémet kapjunk, amivel minden palacsintát megkenünk. A palacsinták széleit felhajtjuk, majd felgöngyöljük. Tűzálló tálba rakjuk, sütőben átforrósítjuk, tálaláskor a forró
paprikás mártással bevonjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>