A tésztát főzzük ki sós vízben.
Forrósítsuk fel az olajat közepes tűzön, süssük meg benne a hagymát és a fokhagymát üvegesre. Adjuk hozzá a kardhalat
Forrósítsuk fel az olajat közepes tűzön. Adjuk hozzá a paradicsomot, a petrezselymet, ízesítsük sóval, borssal. Pároljuk 20 percig alacsony tűzön.
Forralju
A karfiolt tegyük forrásban lévő sís vízbe, és főzzük meg. A szalonnát süssük meg zsiradék nélkül. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tojást keverj
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Keverjük össze a tojást, a tejet és a tejfölt. Adjuk hozzá a mustárt és a sajtot. Sózzuk, borsozzuk. Egy piteformát béle
Futtassuk fel kevés cukrozott tejben az élesztőt. Keverjük simára a maradék tejben a lisztet, a tojássárgákat, 5 dkg porcukrot és egy csipet sót. Adjuk hozzá
3 dkg élesztőt a liszthez morzsoljuk, ráütjük a tojást, majd kis adagokban annyi langyos vizet vagy tejet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Kétfelé oszt
A cukrot, és az élesztőt, összekeverjük 2 kanál langyos vízben, hozzá adjuk a hajdina- és a búzalisztet, majd egy csipetnyi sóval és, 1 tojással gyúrjuk té
Megsütjük a sós palacsintatésztákat. Lazán felcsavarjuk, a tetejüket megkenjük tejföllel, majd minden palacsinta egyik felére piros, a másik felére fekete kav
Ugrás a lap tetejére >>