Kaviár fánkkal receptHány személyre: 4 személyre
» 1/2 kocka élesztő (21 gr)
» 1 tk
cukor,
só» 125 g búza
liszt» 125 g hajdina
liszt» 3
tojás» 1/8 liter
tej» 125 g
tejszín
» 100 g kaviár (ízlésünk és anyagi lehetőségünk szerint
lazac- vagy
pisztrángkaviárt is ahsználhatunk)
»
tejföl
» olaj a sütéshez
A cukrot, és az élesztőt, összekeverjük 2 kanál langyos
vízben, hozzá adjuk a hajdina- és a búza
lisztet, majd egy csipetnyi
sóval és, 1
tojással gyúrjuk tésztává. Letakarjuk, és 20 percig állni hagyjuk. Miután a tésztát megkelesztettük, hozzáadjuk a
tejfölt, és a maradék
tojásokat szét választjuk, a sárgáját hozzákeverjük a tésztához, a fehérjét habbá verjük és ezt is belekeverjük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és közepes hőfokon, megsütjük benne a kis méretűre szaggatott fánkokat. Sütőben melegen tartjuk a fánkokat, majd kaviár és
tejföl kíséretében tálaljuk.
Szerző:
Edina Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>