Karfiolos tészta receptHány személyre: 4-6 személyre
» 3 evőkanál extraszűz
olívaolaj» 2 gerezd
fokhagyma, apróra vágva
» 750 g
paradicsom, felaprózva
» 1 evőkanál felaprózott
petrezselyem»
só és frissen őrölt
bors» 1 kis fej karfiol, rózsákra szedve
» 500 g rigatoni vagy más, Vastag csőtészta
» 6 evőkanál Pecorino
sajt, lereszelve
Forrósítsuk fel az olajat közepes tűzön. Adjuk hozzá a
paradicsomot, a petrezselymet, ízesítsük
sóval,
borssal. Pároljuk 20 percig alacsony tűzön.
Forraljunk fel
sós vizet, tegyük bele a tésztát és forraljuk fel, 7 perc után adjuk hozzá a karfiolt, amikor kész a tészta szűrjük le.
Tegyük a tésztát és a karfiolt a szószos serpenyőbe, keverjük össze, szórjuk meg Pecorinóval, és tálaljuk.
Elkészítési idő 45 perc.
Nehézségi fok 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>