A
zselatint a csomagolásra írt útmutató alapján beáztatjuk. 5 dkg cukrot összekeverünk a pektinnel. 2,5 dl portóit és a
citrom levét felforraljuk, majd hozzáadjuk az előbb összekevert pektines cukrot és 2 percig főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a lecsepegtetett
zselatint és félretesszük egy nagyobb tálban. A megmaradt cukrot, bort és a glükózszirupot felforraljuk és a forrásban lévő folyadékot beleöntjük az előbb félretett tálba, majd jó erősen összekeverjük. Az így kapott zselét a krémeskeretbe öntve 2 óráig pihentetjük. Ezután a keretet eltávolítjuk és darabokra vágjuk a megkeményedett zselét, majd
cukorban megforgatjuk őket. A cukrot a te
tejükre is szórhatjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>